Uitslag Oscar-poll

Ondanks dat ik dit jaar dus veel te laat was met het online zetten van m’n poll, had ik toch nog vrijwel net zoveel deelnemers als vorig jaar. En zoals ik vorig jaar ook al aangaf, het voorspellen schijnt zeker een gave te zijn, want in de top 3 van dit jaar zitten weer twee bekende namen.

Nu wil mijn ego eigenlijk dat ik dit jaar een top 5 plaats, omdat ik mezelf dan ook in het rijtje mag zetten, want samen met Indebioscoop had ik 17 van de 24 Oscarwinnaars goed voorspeld. Toch bijna 71% goed. Maar zoals eigenlijk elk jaar moet ik toegeven dat er mensen toch wel een stuk beter zijn in het voorspellen van de winnaars, want van de voorspellingen van de winnaar bleken dit jaar maar liefst 83% goed te zijn..!

De winnaars
Okay, waarschijnlijk hebben de meesten toch al naar die opsomming hieronder ‘doorgescand’, dus without further ado, de winnaars van de Filmofiel Oscar-poll 2015:

  1. Marcel Tesselaar (20 uit 24 goed)
  2. Ramon van Dam (19 uit 24)
  3. R. Rovers (18 uit 24)

Marcel, Ramon en R.: van harte..!

P.S. Mogelijk nog een leuk weetje: de Oscarwinnaars die schijnbaar het makkelijkste te voorspellen waren, zijn die voor Kostuumontwerp (The Grand Budapest Hotel) en Vrouwelijke Bijrol (Patricia Arquette voor Boyhood), want die zijn door zo’n driekwart van de deelnemers goed voorspeld. De moeilijkste was dit jaar die voor Beste Muziek (ook The Grand Budapest Hotel), want die was door nog geen 18% goed voorspeld…

 

7 Antwoorden aan “Uitslag Oscar-poll”

    1. Marco, jij had er 13 goed, waarmee je perfect in de middenmoot stond (de beste had er dus 20 goed, de ‘slechtste’ slechts 6).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *