Uitslag Oscar-poll

Okay, het is officieel: je kunt gokken wat je wilt, maar er zijn dus serieus mensen die écht goed zijn in het voorspellen van de Oscarwinnaars. Of deze personen alle TV-programma’s, blogs e.d. continu bijhouden weet ik niet, want mogelijk is het volgen van de Oscar buzz wel degelijk bevorderend voor je voorspellende kwaliteiten, maar als drie jaar op rij dezelfde personen bovenaan de uitslag van m’n Oscar-poll komen, dan moet er toch iets meer aan de hand zijn. Niet dat er duizenden mensen m’n poll ingevuld hebben, maar toch wel meer dan 100, en dan is het opvallend dat ik wéér dezelfde namen tegen kom bovenaan de uitslag.

Zelf had ik er 16 van de 24 goed, een vrij nette score van 66,7% goede voorspellingen, maar de winnaar zit op bijna 92%..!! 22 van de 24 Oscarwinnaars goed voorspellen is echt absurd goed. De nummer 2 had er ook 21 van de 24 goed, terwijl drie personen 19 van de 24 winnaars goed voorspeld hebben. Toch nog bijna 80%.
Oh ja, degene met het laagste aantal goed voorspelde winnaars had er slechts 2 (!!) goed (ruim 8%). Ik zal z’n naam niet noemen, want hij heeft namelijk ook z’n eigen filmblog ;).

De winnaars
Okay, zonder verdere omhaal, de top 3 van de Oscar-poll van dit jaar:

  1. Ramon van Dam..!!!
  2. Marcel Tesselaar
  3. Linda Adriaans
    Julie-Renée de Filmkabouter
    Jaap Moonen

Ramon, Marcel en Linda: wederom van harte gefeliciteerd. Julie-Renée en Jaap: welkom bij de club winnaars. En gefeliciteerd…!!!

3 Antwoorden aan “Uitslag Oscar-poll”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *