Bad Teacher (2011)

Check de trailer en je weet exact wat voor film Bad Teacher is. En ondanks de geringe hoeveelheid verrassing in het verhaal moet ik net zo eerlijk toegeven dat ik best hard gelachen heb. Natuurlijk komt dat door de ongeremde grofheid van het taalgebruik van de nog altijd erg fijne Cameron Diaz (ze is bijna 39!), die hier toont als lead actress een komedie te kunnen dragen. Daarnaast is regisseur Jake Kasdan geen groentje meer, heeft ie een paar van z’n Freaks and Geeks-acteurs mee deze film in getrokken, en toont Justin Timberlake wederom z’n nogal grote klasse als allround entertainer…

Okay, kort het verhaal: Diaz speelt Elizabeth Halsey, een golddigster van de bovenste plank die aan het begin van de film afscheid neemt van haar baantje als lerares. Ze gaat namelijk trouwen met één of andere rijke stinkerd, en heeft zo’n plebs-baantje dus niet meer nodig. Althans: dat is haar plan. Natuurlijk gaat er iets mis, en komt ze na de zomer met hangende pootjes terug naar school om les te geven. Langzaam kom je er achter wat voor enorme bitch ze eigenlijk is, en ondanks de afwezigheid van enige vorm van zelfkritiek of drang naar zelfverbetering, waardoor ze dus ook écht een gruwelijke klootzak-es/-in is, is het lastig om haar karakter te haten. Blame it on the hormones perhaps, maar laat ik daar verder niet over uitweiden ;).

Haar volgende doel is om weer zo snel mogelijk een rijke vent aan de haak te slaan, en raar genoeg zoekt ze die onder haar collega’s op school. Jason Segels gymleraar is natuurlijk te laag gegrepen, maar dan ineens komt de sullige Scott Delacorte (Timberlake) de school binnen. Niet alleen erfgenaam van een duur horlogemerk, maar ook gespeeld door de ex van Cameron Diaz in real life. Dat ze het sowieso privé nog altijd goed kunnen vinden wist ik al van diverse SNL-sketches, en nu maken ze dus weer een film samen.

In haar jacht op Scott wordt Elizabeth echter danig tegengewerkt door de goody two shoes onder het lerarencorps: Amy Squirrel, gespeeld door Lucy Punch, die ik laatst niet alleen op een zaterdagmiddag in één of andere Agatha Christie’s Poirot-verfilming voorbij zag komen (ze is oorspronkelijk namelijk Brits), maar recentelijk ook nog zag in (Untitled) en Woody Allens You Will Meet a Tall Dark Stranger. Er ontbindt zich dan een leuke strijd om Scotts ‘gunsten’, maar de getrainde kijker weet dan al lang hoe deze film verder zal gaan verlopen, wie er uiteindelijk als winnaar/winnares uit de bus zal gaan komen, etcetera…

Weet je: in een slechte bui had ik deze film misschien wel meer afgezeken. Het is namelijk erg voorspelbaar allemaal. Maar ook gewoon wel aardig tot goed gemaakt. Natuurlijk hadden de karakters iets meer ontwikkeling mee moeten maken, maar ik vind het eigenlijk vooral opmerkelijk dat zo’n makkelijk formule-verhaal nergens irriteerde. En dat lag zeker niet alleen aan m’n goede bui; het plezier waarmee deze film gemaakt is spat namelijk ook wel lichtelijk van ’t scherm. Om de sfeer onder de cast en crew te tonen hieronder een interview met de hoofdrolspelers, waarin Jason Segel en Justin Timberlake vertellen over hun favoriete leraren op school. Segel is politiek erg correct, Timberlake helemaal niet..! ;)

Ja, gewoon lekker voor tussendoor. Niet veel meer, maar zeker niet minder…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1284575

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *