Super Troopers (2001)

Uit de categorie “Waarom heb ik deze niet eerder gezien?” was het afgelopen woensdag de Broken Lizard-komedie Super Troopers uit 2001. Precies in de lijn van andere Broken Lizard-films Club Dread en Beerfest, maar dan is dit hun debuut-/doorbraak-film. En die is inderdaad bijna altijd beter dan de volgende, zo ook hier…

Super Troopers is een zogenaamde ‘stoner-comedy’. Denk Dazed & Confused, Slacker en de Jay & Silent Bob-karakters uit Kevin Smith-films. Films die waarschijnlijk het leukste zijn onder het genot van één of andere vorm van marijuana, alhoewel bier ook wel werkt ;). En inderdaad: films die je op een avond met wat vrienden op de bank moet kijken. Daarom zette ik ‘m afgelopen vrijdagavond weer op, voordat we op stap gingen. En weer sloeg ie aan…

Broken Lizard is een komedie-groep uit de staat New York, en ze hebben met z’n vijven het scenario geschreven. Jay Chandrasekhar nam de regie op zich, en de rest van de groep speelt – net als Chandrasekhar (ctrl+v ja ;)) – een rol in de film. Daarom lijkt de film misschien wel meer op een flink aantal leuke sketches achter elkaar, maar dat kon bij mij de pret eigenlijk niet drukken. De film gaat over State Troopers ergens in het noorden van Vermont, die het continu aan de stok hebben met de lokale politie. Het stadje is namelijk veel te klein voor zoveel ‘law enforcement’, dus ze vervelen zich continu. Maar ja, dat zorgt er wel voor dat ze hun komedie ook kwijt kunnen in bv. het ondervragen van een paar stonede gastjes, een niets-vermoedende automobilist, of een Duitser en z’n veel te lekkere en gewillige vrouw in een Porsche (“Jesss, wieee wur going weeey too fasst offisser.“).

Okay, ik ga ook niet meer typen. Je weet al lang of je deze film vet zult vinden of niet. En er is geen genre moeilijker aan te raden dan komedie, want misschien lach jij wel om ’n scheet, en ik niet. Maar als dit jouw type komedie is, dan zul jij ook hard lachen, I guarantee you that

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0247745

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *