Uitslag Oscar-poll 2020

Oscar-poll uitslagYes, daar is ie, de uitslag van m’n Oscar-poll 2020..! Het duurde iets langer dit jaar voordat ik de winnaars uitgerekend had. Moest ik bekomen van de (positieve) verrassing dat Parasite zoveel won, of komt het doordat er dit jaar een recordaantal mensen heeft meegedaan..? Hoe het ook zij, ik was in elk geval erg verrast door de Oscaruitreiking dit jaar. Vooraf wat ziekjes en zelfs getwijfeld of ik het wel live moest gaan kijken (i.p.v. een goede nachtrust om die verkoudheid terug te dringen), mede ook omdat de show dit jaar wederom geen presentator had.

Maar wat bleek: Janelle – Hidden Figures, Moonlight – Monáe opende de show op geweldige wijze, waarna Steve Martin en Chris Rock een paar minuten speelden alsof ze wel degelijk de hosts waren. De uitreiking zat verder best vol met showy en/of filmische elementen, een paar van m’n favoriete komieken (Will Ferrell, Kristen Wiig, Maya Rudolph) en een lang-op-zich-laten-wachtende-maar-uiteindelijk-wel-mooie In Memoriam. Hierin ontbrak dus iemand waarvan ik net pas leerde dat hij is overleden: Luke – Beverly Hills 90210, Once Upon a Time … in Hollywood – Perry (schijnbaar heeft hij een hersenbloeding gehad afgelopen maart?).

Winnaars
Nou, without further ado, de winnaars van de Filmofiel Oscar-poll 2020:

  1. Marijke Meijer (met 21 van de 24 winnaars goed voorspeld!!);
  2. Marcel Tesselaar (20 goede voorspellingen);
  3. Robbert Respen (19 goede voorspellingen).

Van harte gefeliciteerd Marijke, Marcel en Robbert..!

ParasiteDe nummers 1 en 2 stonden vrij eenzaam op hun plek, terwijl er meerdere mensen 19 van de 24 winnaars goed voorspeld hadden. Om daaruit de winnaar te bepalen, maak ik gebruik van m’n empirisch (maar niet echt wetenschappelijk) onderzoek, waaruit ik geconcludeerd heb, dat hoe eerder je je voorspellingen doorgeeft, hoe moeilijker het voorspellen is. Dit in verband met zaken als Oscar-buzz, nóg meer bronnen kunnen raadplegen, et cetera. Wat dus betekent: hoe eerder je m’n poll invult, des te groter je kans om te winnen is, bij een gelijk aantal juiste voorspellingen. Daarnaast waren er wat deelnemers die hun naam en e-mailadres niet achtergelaten hebben (kan me voorstellen dat de Facebook-promotie van m’n poll ook mensen heeft bereikt die m’n site nog niet kennen, en mogelijk wat huiverig waren hun naam en e-mailadres achter te laten?), en dan kan ik je natuurlijk moeilijk laten winnen…

Ik heb inmiddels contact gehad met de winnaars, en de prijzen – een aantal vrijkaartjes voor één van de Beste Film-genomineerde films, bedankt Eefke en Omroep Brabant! – komen zo snel mogelijk via de analoge post jullie kant op..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *