Uitslag Oscar-poll..!!

En we hebben drie winnaars! Na een volgens mij best leuke Oscaruitreiking – door de saai-serieuze Golden Globes-, SAG- en BAFTA-uitreikingen, geheel terecht overigens wat versoberd door de hele #metoo/Time’s Up-strapatsen, was ik bang dat er werkelijk geen één grap gemaakt kon gaan worden, maar daarin bewezen Jimmy Kimmel, maar vooral Tiffany Haddish en Maya Rudolph het tegendeel – ben ik gisteren aan de slag gegaan met de verwerking van de voorspellingen, en wat blijkt: de nummer 1 lijkt er een serieuze hobby van gemaakt te hebben…

The Shape of WaterVerrassingen?
Ik had niet verwacht dat Jordan Peele de Oscar voor Beste Originele Scenario zou winnen voor Get Out, want daar was Martin – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – McDonagh volgens de bookmakers toch de gedoodverfde favoriet. En ook bij Beste Film viel die geweldige film van McDonagh buiten de hoofdprijs. Natuurlijk won de film wel een paar erg belangrijke acteerprijzen, maar hier zaten voor mij toch wel de grootste verrassingen. Ik was zelf ook erg blij dat Icarus de Oscar voor Beste Documentaire won, al heb ik de andere genomineerde docu’s niet gezien. Maar na Citizenfour was dit wéér zo’n docu die spannender is dan menig thriller, juist omdat er ontzettend gedegen onderzoeksjournalistiek in bedreven wordt.

De winnaars
Er waren dit jaar twee personen die maar liefst 21 van de 24 Oscars goed voorspeld hadden. Echt ongelooflijk. Zelf had ik er ‘maar’ 15 goed overigens. Eens te meer bleek ook dat hoe later je m’n poll invult, des te groter de kans is dat je voorspellingen goed zijn. Bij het nakijken markeer ik de juiste antwoorden altijd in een Excel-sheet, waarin de voorspellingen chronologisch worden weergegeven. Het valt me elk jaar op dat hoe verder je naar beneden scrollt in die sheet, des te meer gemarkeerde (en dus juiste) antwoorden te zien zijn.

Dat is tevens ook mijn eigen semi-‘wetenschappelijke’ manier om uit die twee top-voorspellers de uiteindelijke winnaar te kiezen, want de nummer 1 had m’n poll een dag eerder ingevuld dan de uiteindelijke nummer 2. Dus, de winnaars (en hun zelfgekozen prijzen) zijn:

     1. Ramon van Dam – het scenario van Three Billboards in boekvorm;
     2. Ruud Rovers – een The Shape of Water-eierwekker;
     3. Mick van Herk – twee vrijkaartjes voor The Shape of Water.

Nogmaals van harte gefeliciteerd..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *