Uitslag Oscar-poll..!

uitslag Oscarpoll Filmofiel.nlIk ben nog altijd wat beduusd vanwege die enorme blunder bij de bekendmaking van Moonlight als Beste Film (wat een fijne verrassing trouwens!), en dat is echt geen smoesje om m’n Carnavalskater goed te praten ;).

Laat ik met de deur in huis vallen: de winnaar had er dit jaar achttien van de 24 goed, een strak afgemeten 75% dus. Er was iemand die slechts twee voorspellingen goed had, maar die was zo wijselijk om zijn of haar naam niet in te vullen. Degene die er slechts vier goed had vulde z’n naam wel in, maar meer dan “Ed” zal ik hier niet bekend maken. Naast de winnaar met die achttien goede voorspellingen, waren er drie deelnemers met zeventien goede voorspellingen. Inmiddels weten we dat het waarschijnlijk niet echt toeval meer is, maar deze vier spelers vulden allen hun voorspellingen pas op de laatste dag in!

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik zelf één van die ‘zeventien-goed-personen’ was. Maar ik doe natuurlijk niet mee met de prijsverdeling, en dat maakt de verdeling van die vier bioscoopbonnen voor La La Land des te makkelijker: de winnaar krijgt er twee, en de twee overige tweede plaatsen krijgen beiden één bioscoopbon voor de film waarvan de makers bijna twee minuten in de waan leefden dat zij als beste film bekroond waren. Een bijdrage overigens van Omroep Brabants Brabantse Nachten Zijn Lang, met Eefke Boelhouwers.

Leuk feitje overigens: van de vier ‘winnaars’ had slechts één iemand Moonlight als beste film voorspeld. Dat lijkt weinig, maar afgezet tegen de ruim 11,5% goede voorspellers van beste film zou je die één op vier (25% dus) als extra reden kunnen zien dat voorspellen van de Oscarwinnaars dus wel degelijk deels ‘kunde’ is.

And the La La Land-bioscoopbonnen go to…
Okay, without further ado, de winnaar van dit jaar is geworden:

Ramon van Dam

Ramon, van harte..!

De runners up dit jaar, met zeventien van de 24 voorspellingen goed, zijn Jaap Moonen en Linda Adriaans.

Houd jullie inboxen in de gaten, want ik heb de winnaars ook direct gemaild.

Een antwoord op “Uitslag Oscar-poll..!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *