Drive Angry 3D (2011)

Er is vrijwel geen enkele acteur die het voor elkaar krijgt zoveel goede (soms zelfs geweldige) films af te wisselen met mega-slechte films, maar Nicolas Cage zou in de wereld waarin dit iets positiefs is de koning zijn. Zijn ‘bereik’ loopt van Wild at Heart (een 9,5 en misschien zelfs een 10?) naar Season of the Witch (een 1?). Met Drive Angry 3D neigt ie natuurlijk weer naar een dikke onvoldoende, ook al maakten de ‘muscle cars’ en Amber Heard best veel goed.

Inderdaad: de leukste discussie over deze film op IMDb is die over het verneuken van geweldige muscle cars zoals mijn favoriet: een Dodge Charger. Doordat eerst The Dukes of Hazzard-serie er al zo’n 300 vernield had, en de film het later nog eens dunnetjes over deed (zo’n 30 stuks), is schijnbaar geen enkele stoere-auto-achtervolging-actiefilm meer compleet zonder deze geweldige auto te mishandelen. Dat doet natuurlijk pijn, maar het blijft toch ook geweldig deze auto ‘aan het werk’ te zien. En nu maar hopen dat het vette geluid dat je hoort ook écht klopt, en niet door een enthousiaste sound designer is nagemaakt.

Oh ja, ik moet het natuurlijk over de film hebben ;).
Nicolas Cage speelt een stoere bad-ass met een goed hart die op zoek is naar de moordenaar van z’n dochter die nog veel engere dingen van plan is met z’n kleindochtertje. Je moet de film bijna credits geven dat ze niet meteen zeggen wat voor persoon Cage’s karakter is, dus ik zal het ook niet spoilen. Maar waarom in de film zoveel bijna-schattige moeite doen, terwijl je in de trailer de geweldige ‘line’ “Hell already is walking the Earth” door Cage hoort bezigen, met de klemtoon op “is“?
Haha, ik moet weer bijna lachen om de foutheid van deze film. Hadden ze het nog maar ietsjes doorgezet, dan waren ze nog dichter bij een grindhouse-film gekomen. Ik denk namelijk dat regisseur Patrick – My Bloody Valentine – Lussier daar op mikte. Check de trailer en zie wat ik bedoel.

Ja, deze film is als film erg slecht (miss Heard huilt bijvoorbeeld op vrij onverwachte momenten), maar ik zou bijna willen typen dat ie ‘heerlijk fout’ is. Bijna…

IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1502404

3 Antwoorden aan “Drive Angry 3D (2011)”

 1. Dude, ik weet het niet maar heb je deze flick wel gezien?!

  Het gaat erom dat alles over the top is, een hommage aan de films in ’70s.

  Het enige waar je het over hebt zijn de auto’s en de ‘prestaties’ van Nic Cage en Amber Heard. Ik vond het acteerwerk goed van Nic en William Fichtner was ook geweldig…ondanks dat het heel luchtig en badass was. Er wordt niet geprobeerd ons iets anders voor te schotelen dan: actie, bloed, kogels, meer bloed en actie. En de baby? dat is alleen maar een reden voor Nic om de Hel uit te komen: niemand in het publiek geeft er iets om, zolang Nic maar iedereen neermaait en de baby redt. het is ook niet de bedoeling van de regisseur om het feit dat er een baby erin zit het emotioneel geladen te maken..dat bedacht je zelf.

  Deze film is een geweldige shoot-em-up en de effects zijn zeer goed. Geen enkel saai moment in deze film.

  1. Yes, natuurlijk heb ik ‘m gezien ;).
   Ik snap dat het een hommage wil zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat ie gelukt is. Maar misschien keek ik ‘m te ‘serieus’. Van Machete heb ik heerlijk genoten, van deze niet, mogelijk omdat ik van Nic Cage toch nog altijd hoop dat ie als serieuzer acteur gezien wil worden dan Danny T.
   Maar het grote publiek zal deze film wel weer ‘VET’ vinden ja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *