Jouw privacy, als bezoeker van www.filmofiel.nl, is zeer belangrijk voor mij. Ik begrijp dat de vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens ook voor jou belangrijk is. Mocht je willen reageren op één van m’n recensies (graag!), dan kun je gebruikmaken van je Facebook-account. Je zult begrijpen dat het gebruiken van je Facebook-account voor het plaatsen van reacties onder het privacybeleid van Facebook valt. Maar filmofiel.nl verzamelt automatisch wel wat informatie van jou als bezoeker. Hieronder geef ik aan wat voor soorten informatie ik verzamel en waar deze informatie voor gebruikt kan worden.

Contactgegevens Filmofiel
Mocht je in contact willen komen met mij, gebruik dan info[at]filmofiel.nl (sorry voor de rare manier van noteren, maar ik denk nog altijd spam-robots te slim af te zijn door “@” te vervangen door “[at]”).

Verwerking persoonsgegevens
Filmofiel.nl ontvangt/verzamelt persoonsgegevens op de volgende manieren:

  • Logfiles
    Zoals de meeste sites verzamel ik gegevens in mijn logfiles. Dit omvat je IP-adres, je browsergegevens (bijvoorbeeld Firefox of Internet Explorer), je internetprovider, je browser, het tijdstip van je bezoek en welke pagina’s je bezocht hebt.
  • Cookies en webbeacons
    Omdat het natuurlijk een droom is om ooit te kunnen leven van het kijken van films en het schrijven van recensies toon ik advertenties van derde partijen op mijn site www.filmofiel.nl (bijvoorbeeld van Google Adsense). Sommige van deze adverteerders gebruiken technologie zoals cookies en webbeacons wanneer ze op mijn site adverteren.
    Hierdoor verzamelen deze sites ook informatie zoals je IP-adres, je internetprovider, je browser en soms of je Flash geïnstalleerd hebt. Deze informatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor geografische targeting (bv. vacatures in Utrecht voor mensen uit Utrecht) of bijvoorbeeld voor advertenties gebaseerd op de sites die je eerder hebt bezocht (bv. autoreclames als je veel autosites bezoekt).
  • DoubleClick DART cookies
    Het is ook mogelijk dat er DART cookies gebruikt worden voor het laten zien van advertenties door Google DoubleClick. Deze cookies worden geplaatst als je een website bezoekt waarop gebruik wordt gemaakt van Google DoubleClick advertenties (waaronder sommige Google Adsense advertenties). Deze cookie wordt gebruikt om advertenties te tonen die bij jouw (bezoekers)voorkeuren passen. Dit noemt men ‘interest based targeting’.
    De getoonde reclames kunnen gerelateerd zijn aan websites die je in het verleden hebt bezocht. Als je bijvoorbeeld sites hebt bezocht over muziekfestivals, dan kan het best zijn dat je later advertenties voor festivals ziet, terwijl je op een niet-gerelateerde website bent, bijvoorbeeld een filmrecensie-website zoals filmofiel.nl. DART gebruikt alleen informatie die niet te herleiden is naar persoonlijke informatie. Het houdt dus geen persoonlijke gegevens bij zoals je naam, adres, bankrekeningnummers, etc. Afmelden voor deze dienst is mogelijk via de volgende pagina: http://www.doubleclick.com/privacy/dart_adserving.aspx.
  • Website-analyse
    Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om mij te helpen analyseren hoe gebruikers filmofiel.nl gebruiken. Om je privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heb ik “gegevens delen” uitgeschakeld. Ook heb ik het IP-adres geanonimiseerd in de Google Analytics code. De door het cookie gegenereerde informatie over je gebruik van de website (met inbegrip van je IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.
    Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe je filmofiel.nl gebruikt, rapporten over je website-activiteit op te stellen voor mij als website-exploitant en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal je IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. Je kunt het gebruik van cookies weigeren door in je browser de cookie-instellingen te wijzigen. Ik wil je er echter op wijzen dat je in dat geval mogelijk niet meer alle mogelijkheden van filmofiel.nl kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven. Meer informatie over deze dienst vind je hier: https://policies.google.com/privacy?hl=nl.

Opslag persoonsgegevens – bewaartermijn
Filmofiel.nl heeft in de verwerkersovereenkomst met Google Analytics aangegeven dat de verzamelde en geanonimiseerde data 26 maanden bewaard mogen worden. De logfiles worden opgeslagen bij mijn hostingbedrijf Flexwebhosting, en voor een periode van 12 maanden bewaard.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Als je filmofiel.nl bezoekt, geef je daarmee toestemming jouw gegevens te verwerken. Je hebt echter het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door filmofiel.nl.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info[at]filmofiel.nl.

Cookies uitzetten
Je kunt ervoor kiezen om cookies (dus ook die van derde partijen) uit te zetten of selectief te verwijderen in je browser-instellingen, of door de voorkeuren in je Internet Security-programma (als Norton, McAfee, ESET, Windows Defender) aan te passen. Dit kan echter wel je mogelijkheden tot interactie met filmofiel.nl en andere sites beïnvloeden. Hier kan ook het inloggen op diensten of programma’s verstoren (zoals het achterlaten van reacties of inloggen op je account).
Het wissen van cookies heeft geen zin. De volgende keer dat je een website bezoekt wordt er een nieuwe cookie aangemaakt.

Wil je meer informatie?
Als je meer wilt weten over de privacywet, check dan de website van de Autoriteit Persoonsgegevens voor meer informatie.

Deze privacyverklaring is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgesteld. Mocht je toch nog aanleiding zien voor een aanvulling, dan zie ik je mailtje graag tegemoet op info[at]filmofiel.nl.

2 Comments for this entry

Leave a Reply